3 Aralık 2021 Cuma

bilâ ziyan.

Süt ekşidiyse bir bardak yoğurt veya sirke/limon veya limon ve tuz ile biraz daha ekşitilerek içindeki ekşimiği alınır. Kalan suya un, maya, öğütülmüş kaya şekeri, yağ eklenir. Ekmek yapılır. Mutfak geleneğimizde hiçbir nimeti ziyan etmemek esastır. Neden bu ekmeğin bizde ismi yok da #wheybread ismi pek popüler peki? Çünkü bu tavır o insan kardeşlerimiz için bir buluştur. Hız ve haz çağından en yoğun etkilenen bu kardeşlerimiz için üstün bir meziyettir bu. Fakat biz daha dün bunu neredeyse hepimiz yapıyorduk. Bugün bir kısmımız halen yapıyoruz. Bir kısmımızsa sıcak su ile kahveyi makineye koymaya eriniyoruz. Birinin bize motorsikleti ile kahve getirmesi bizi güçlendirmez kardeşlerim. Ancak inancımız bizi üstün ve vazifeli kılar. Etmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder