31 Aralık 2021 Cuma

some example small talks 2021

...


Şunu anlasalar olay çözülecek. İnsan inanan bir varlıktır. Şu dine inanmazsa bu değerler bütününe, şu ahlak sistemine inanmazsa bu teoriye inanır. Herkes çocuğuna meşrebince inancını anlatır. "Çocuklara bir inanç sistemi anlatmamanın doğru olduğu" da eninde sonunda bir inançtır.


...


Şeker hastalığından muzdarip bir yakınınıza baklava tepsisi ikram etmezsiniz. Her konuda haklı olduğu düşüncesine sahip yakınınıza da tartışma tepsisi ikram etmemelisiniz. Narkissoslar birer ağaç kovuğundan çıkmıyorlar. Onları bizler besleyip büyütüyoruz.


...

Merve: Düşünsene aradaki duvarlar, toprak, taş kalksa Rasulullahı göreceğiz!

Teyze: Kalbindeki duvarları kaldırırsan görebilirsin.

...


Bilmek güzel ama yetmez. Yapmak kifayetsiz gelir. Ol Merveciğim. "Ol" derse olursun.

...

Biriyle konuştuktan sonra konuşmayı orada o kelimelerle bırakmayı öğrendim. Olağanüstü bir hafiflik. Bunu mu demek istedi? Şunu mu kastetti? Gerçekten onu da kastetmiş olabilir ve bu benim sorunum değil. Kastettiği şeyi anlamak zorunda değilim. 

Bundan gayri benimle konuşurken rahat edebilirsin. Sana demek isteyip de diyemediklerim benim problemim, senin değil. Lütfen sadece söylediklerimle ilgilen kardeşim. Kapına bir dilenci gelmiş elini açıyor, el aman, bir avuç kardeşlik...

...

Bir farzı yerine getiremeyen kardeşimi sürekli görmek, farz hassasiyetimi yitirmeme sebep olur. Bu böyledir. Kimseye "gözüme görünme" diyemem. Deli miyim? Neden diyeyim? Ama o kardeşimin farzlardaki eksikliklerinin peşinde de koşmam. Onu göreceğim yerlerde dolaşıp "bak bak neler yapıyor" demem. "Aaa, bak o da şöyle yapıyor" cümlesi nefsimin kendine aradığı bir kılıftır. Önümden yerim. Kendime dua ederim. Kardeşlerime dua ederim. Ümmete dua ederim. Örnek alınacak bir şey yaparsak kardeşlerimiz örnek alır. Bize düşmez örnek alınma tasası.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder