5 Aralık 2021 Pazar

Kızım...

Henüz küçük olduğunu, bunun için daha vakti olduğunu saatlerce anlatmamıza rağmen bir gün başını örtü, dizlerine dek uzun bir kıyafet giydi ve öyle çıktı evden. Kısa kollu giymekten vazgeçmesi de böyle olmuştu. Sweatshirt'lerinin boyunu uzatması da. 


Doğduğu günden bu yana on yıl. Konuşa konuşa bu günlere geldik. Rabbim bize hayırlı bir çevre kurabilmemiz için güç nasip etti. O vermeseydi biz hiçbir şey yapamazdık. 

Çevresinde her yaştan mütesettir hanım kızlar ve hanımefendiler vardı. Bu "onun" veya "ailemizin" başarı öyküsü değil. Yaşadığımız çevrenin bir sonucu.

Çocuklarımızı steril bir ortamda büyütmedik. Siz bilmezsiniz, size anlatmak da istemem. Her inanç dünyasından tanıdıklarım vardır. Onlarla görüştüğüme çokça tanık olur çocuklarım. Başka inançlardan etkilenmesinden korkmam.

Hoş ben inancıma hiddet gösterenden de korkmam. Fiziksel ve toplumsal alanımı tehdit etmedikçe kendi hâline terk ederim öyle kişileri. 

Alanımı tehdit ederse zekâmı keskinleştirir, görüşümü sağaltır, öngörümü parlatırım. Hâlen durmuyorsa tırnaklarımı keskinleştirir, şamarımı büyütür, tekmelerimi hazırlarım. On beş temmuz'da dahî ihtiyacım olmadı buna ama içimde zip dosyası halinde Hayme Ana duruyor, bilirim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder