5 Kasım 2020 Perşembe

Enkaz altında kalan canları kim öldürdü?

"Elif'imizi, Ayda'mızı, enkaz altından kurtaran Allah" dedim içimden. Bu cümleleri her afetten sonra kurarım. Bazı insanların aymazlığından, eksikliğinden sünnetullah çerçevesinde kaçabilen nasiplileri Allah'ın kurtardığını düşünür nefsimi rahatlatırım. Birilerinin çürük raporu olan binaları allayıp pullayıp satabilme/kiraya verebilme derekesine ineceğine inanmak istemem. Çünkü bu sorumsuzlarla baş edebilmek için daha çok çalışmak nefsimin hoşuna gitmez. Sorunu devlet gibi sınırlarının nerede başlayıp nerede bittiğini bilmediğim bir organa yıkarım hemen. Hey, Merve, devlet sensin. Nasılsak öyle yönetilirsin.

Sünnetullah nedir? O Allahın kainat üzerindeki kurallarıdır. "Allah istemese o bebekler ölmezdi" cümlesi mantıken hatalıdır. Allah tüm zamanların üzerindedir. Olacak olan her şeye aynı anda hâkimdir O.  Biz zamanla sınırlı olduğumuzdan olayları belirli bir akış halinde görürüz. Bir akıllı cihazda meşhur tren yolunda koşu oyunu oynadığınızı düşünelim. Karakterin hangi yollardan geçeceği, karşısına hangi saniyede ne çıkacağı hem bellidir hem değildir. Oyunu oynayan kişinin tercihleri ile değişen ve ne olursa olsun değişmeyen şeyler vardır. 

Başımıza gelen iyilikler Allah'tan, başımıza gelen sıkıntılar sünnetullaha göre hareket edememekten. Rabbimiz, senin tabiat kanunlarını iyice kavrayabilmeyi, böylece ömrümüzü tamamlayabilmeyi nasip eyle. Amin.     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder