23 Ekim 2021 Cumartesi

gençler...

 Kendimizi parçalarcasına gençlikle ilgili fikirler yürütüyoruz. "Gençler sanal alemde yaşıyor" diyoruz. Sanki biz orada değilmişiz gibi. Birimiz pikniğe gidiyoruz gençlerle, diğerimiz "piknikle olmaz, piknikle gençler bize ısınmaz" diyor. Birimiz dergi çıkarıyoruz. Diğerimiz "gençler dergi okumaz, boşa çaba" diyoruz. Birimiz falanca sosyal medyayı kullanıyoruz, diğerimiz "gençler orada değil, boşuna orada oyalanmamalı" diyoruz. Birimiz çocukları sinemaya götürüyor, "gençler o filmi beğenmez" diyor öteki. Biri gençlerle mektuplaşıyor, diğeri "o gençler zaten elde keklik, başkaları ile ilgilenmek gerek" diyor. 


Allah aşkına mübarekler, gençler her birimizin evinde diğer odada yaşıyor. Sizi bilmem ama ben çevremdeki gençlerle gayet konuşabiliyor, anlaşabiliyorum. Noel baba mı getirdi bu çocukları? Ağaç kovuğundan mı çıktılar? Ne oluyor ya hû bir sakin olun! Hem anne-abla hem de görev tanımında "gençliğe rehberlik etmek" amacı yer alan bir Vaize olarak elbette ben de Steam'de, Twitch'de, Tiktok'ta ne pislikler döndüğünü biliyorum. Fakat bu uygulamaları yalnızca gençler kullanmıyor ki. Çocuklarda para yok o yüzden buralarda dolaşıyorlar. Dark Web'de insan ticareti yapıyor esfeli safilin yetişkinler. Ha isterseniz, gücünüz yetiyorsa yetişkinlerin porno bağımlılığından konuşalım, ne dersiniz?

Allah aşkına kimse kimsenin moralini bozmasın artık. Kim yaşar ki, o sirayet eder.Yunus'u etkileyecek bir karizması yoktu Taptuk'un. Oldu Taptuk, kul oldu Yunus.Taptuğun tapusunda, kul olsak kapusunda biri de bize Yunus olur.Olmasa n'olur! Allah diyelim erenler. Hû!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder